blog

Školsko natjecanje

Autor: Katarina Slanec

Škola za grafiku, dizajn i medijsku produkciju 8.2. održala je natjecanje iz grafičkog dizajna i web dizajna, ali i multimedije. Održano natjecanje je bilo na školskoj razini. Organizator natjecanja bila je Škola za dizajn, grafiku i održivu gradnju u Splitu. Učenici su za izradu svog rada imali 4 školska sata na raspolaganju.

Grafički urednici su kao zadatak dobili oblikovanje jednostavnog logotipa i znaka na zadanu temu, zatim su oblikovani logotip trebali aplicirati na zadane promotivne elemente i izraditi montažni arak sa svim potrebnim oznakama.

Od web dizajnera se očekivalo razumijevanje osnovne strukture i oblikovanja web stranica. Trebali su prilagoditi definirani dizajna na responzivni prikaz te integrirati i prilagoditi multimedijalne elemenate (slajder, galerija…) primjenom javascripta, što je podrazumijevalo razumijevanje funkcija.

Medijski tehničari su trebali izraditi radio-reportažu u trajanju do 12 min koja je trebala biti napravljena po svim odrednicama radijskoga izraza, posebno poštujući etičke i moralne kodekse novinarske struke, te je trebala biti realizirana tehnički ispravno.

Sudionici natjecanja koji su prošli u drugi krug natjecanja, sudjelovat će na sljedećoj razini natjecanja 25.-27. travnja 2018. u Splitu u pratnji svojih mentora.

 

 

 

Odgovori