blogradovi

Po(e)zitiva

Tijekom nastave stručnog predmeta web projekti, učenici 4.c razreda – smjer web dizajner, osmislili su i realizirali novu web stranicu za Poezitivu.

Poezitiva je natječaj za nadahnute pjesničke radove učenika srednjih škola RH. Manifestacija se već nekoliko godina za redom održava u organizaciji naše škole. Naručitelj projekta, ujedno i voditeljica Poezitive je profesorica Bojana Pralica. Nakon kratkog sastanka s njom, učenici su dogovorili što sve web stranica treba sadržavati. Profesorica je učenicima stavila na raspolaganje sve potrebne materijale. Ti materijali su bili pripremljeni za tiskano izdanje Zbornika pjesama.

Zadatak učenika je bio prilagoditi te materijale web stranici, te osmisliti i dizajnirati novo web sjedište. Tema Poezitive bila je: „Žena u umjetnosti“. Kako se tiskano izdanje Po(e)zitive temeljilo na ilustracijama, učenici su izradili web stranicu koja sa temelji na fotografijama koje prikazuju ženu u različitim ulogama.

Web stranicu Po(e)zitive realizirana je u suradnji s udrugom Telecentar pod vodstvom Danijela Borne Fiketa i profesora Brune Kokota.

Učenici koji su sudjelovali u projektu: Karlo Dudaš, Alan Hodak, Adrian Bistričić, Katarina Čuvar, Katarina Slanec, Laura Pugelnik, Max Pavić, Ivana Rezo, Andrei Kranjc, Bruno Cetin, Luka Tomašek, Luka Lebar, Leon Cvrtila, Antonela Šoljić i Elena Knezović.

Odgovori